Mentoren

Iedere FFL krijgt een mentor (ervaringscoach) toegewezen. Dit is een (voormalig) bestuurder, toezichthouders en/of adviseur, met een uitstekende reputatie die langjarig (ten minste 10 jaar) in eindverantwoordelijke posities in het bedrijfsleven, de (rijks)overheid, zorg en onderwijs, werkzaam is geweest;

  • Hij/zij heeft zelf een carrière pad tot aan ‘ de top’ doorlopen en wil vanuit maatschappelijk oogpunt een bijdrage leveren aan het begeleiden van ambitieus en potentierijk jong vrouwelijk talent;
  • Hij/zij is bereid voor de periode van 2 jaar mentor te zijn van een Future Female Leader;
  • Hij/Zij is bereid om op een integer en betrouwbare manier bereid kennis en ervaringen te delen en adviezen en aanbevelingen te geven; goed kan luisteren en een positief coachende leiderschapsstijl heeft.

De mentor kan een voorbeeldfunctie aannemen en zal vooral tips en adviezen geven. De coach is ook een leerregisseur en faciliteert het leren, maar dan volledig gericht op de persoonsontwikkeling.

"Future Female Leaders weten zich te presenteren en het machtsspel te spelen. Zij leren humor te hanteren, de omgeving adequaat in te schatten, hard te zijn op de inhoud en zacht in de relatie.
Ze kunnen tikken uitdelen én incasseren, winnen en verliezen en bovenal in zichzelf geloven en dat waarmaken.''

- Nicole Edelenbos

Anja van Gorsel

Anja van Gorsel

Anja van Gorsel heeft specifieke deskundigheid op het terrein van samenwerkingsrelaties, organisatieverandering, dienstverlening, aansturing complexe maatschappelijke ondernemingen en op het brede terrein van bedrijfsvoering, vastgoed- en HRM beleid.
Anoushka Schut-Welkzijn

Anoushka Schut-Welkzijn

Ik ben sterk in bestuurlijk-strategische rollen waarbij mijn helicopterview, netwerk en onderhandelingsvaardigheden worden aangesproken om op de lange termijn te zorgen voor verbinding en bestuurlijk resultaat.
Babiche Veenendaal

Babiche Veenendaal

Babiche started her career by writing the first book in Europe about the Internet & Law. This led to setting up her own boutique law firm called @ Law;
Balbina Damen

Balbina Damen

Balbina gelooft in kracht, wijsheid en ontwikkelvermogen van vrouwen op alle niveaus van een organisatie.
Barbara Barend

Barbara Barend

Barbara Barend is sportjournaliste, uitgever en presentatrice. Samen met vader Frits is zij oprichter, eigenaar en directeur van Helden magazine en Helden media. Barbara is sportgek. Zij kon zelf goed tennissen en voetballen, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Haar superpower is haar enthousiasme. En hard rennen. Dat doet ze niet alleen op de tennisbaan of het voetbalveld, maar ook in het dagelijks leven. Barbara gaat altijd maar door en geeft nooit op. Helaas rent ze soms ook zichzelf voorbij.
Birgitte van Haaren

Birgitte van Haaren

Birgitte van Haaren is een ervaren finance director en CFO, die door haar sterk ontwikkelde financiële en economische inzichten en analytische vaardigheden in staat is om de effecten van strategische, operationele en commerciële beslissingen te overzien. Dit draagt direct bij aan de prestaties en beheersing van de onderneming. Ook als CEO heeft ze ervaring.
Dina Boonstra

Dina Boonstra

Dina Boonstra is CEO NDC Mediagroep. Daarnaast is zij voorzitter Raad van Toezicht KNCV en lid Raad van Bestuur Questionmark Foundation.
Dorothé Lamers

Dorothé Lamers

Dorothé heeft zich ontwikkeld tot een zakelijke, resultaatgerichte en gedreven manager/bestuurder die zich vooral inzet voor organisaties met een maatschappelijk relevante doelstelling. Aanvankelijk vervulde zij verscheidene functies op het terrein van personeel en organisatie. Haar rol als adviseur en sparringpartner van het management versterkte zij door haar studie Bedrijfskunde die zij voltooide aan de universiteit van Nijmegen.
Frank Volmer

Frank Volmer

Frank Volmer is sinds 1 september 2016 algemeen directeur bij STER. Volmer heeft een jarenlange staat van dienst bij de Telegraaf Media Groep (TMG) waar hij heeft gewerkt in diverse managementposities. Zijn laatste functie was Algemeen Directeur Landelijke Media van TMG.
Frans van Steenis

Frans van Steenis

Frans van Steenis is een energieke bestuurder/toezichthouder. Frans heeft ruim 25 jaar (internationale) ervaring in middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde organisaties, partnerships en de (semi-) publieke sector. Hij is thuis in complexe bestuurlijke en politieke omgevingen; is evenwichtig, met een goede balans tussen onafhankelijkheid en betrokkenheid.
Hanneke Verburg

Hanneke Verburg

Hanneke staat in haar kracht als zij kan leiding geven aan talenten door een inspirerend voorbeeld te zijn. Door ruimte te geven maar ook ondersteuning te bieden waar nodig. Op de juiste momenten de daadkracht tonen en beslissingen durven nemen.
Hans Hoogeveen

Hans Hoogeveen

Hans studeerde commerciële economie aan de HES in Amsterdam en is 1980 als management trainee gestart bij Randstad Holding. In zijn carrière bij Randstad is Hans ruim 25 jaar werkzaam geweest als directeur, CEO en COO bij diverse werkmaatschappijen in Nederland en United Kingdom.
Hans Michels

Hans Michels

Hans Michels heeft een lange loopbaan als internationale investment banker achter de rug. Sinds 2007 heeft hij zijn ervaring ingezet als interim bestuurder in zorginstellingen in Nederland en de UK en als commissaris bij diverse for-profit organisaties.
Heleen van Benthem

Heleen van Benthem

Heleen is opgegroeid in Sint-Jansklooster – Overijssel. Haar ouders hadden een eigen bedrijf. Aan tafel werden de diverse onderwerpen inzake het bedrijf besproken.
Jacobine Geel

Jacobine Geel

Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. In de afgelopen jaren combineerde zij haar werk als presentator voor de NCRV (o.a. Schepper & Co en Jacobine op Zondag) met diverse bestuurlijke en maatschappelijke functies.
Jacqueline Smit

Jacqueline Smit

Ik ben er voor die momenten dat je denkt” #watnu? Volgens de vakbladen, de boekjes en de headhunters beweeg ik me ‘op het vlak van digitale transformatie en verandermanagement’. Dat klinkt mooi, maar als je mij op de man af zou vragen wat ik nu eigenlijk precies doe, zou ik antwoorden: “ik breng mensen en merken naar het nu”. Dat klinkt misschien een stuk minder hip, maar raakt wel meer mijn kern.
Jael van der Heijden

Jael van der Heijden

Mentoren Iedere FFL krijgt een mentor (ervaringscoach) toegewezen. Dit is een (voormalig) bestuurder, toezichthouders en/of adviseur, met een uitstekende reputatie die langjarig (ten minste 10 jaar) in eindverantwoordelijke posities in het bedrijfsleven, de (rijks)overheid, zorg en onderwijs, werkzaam is geweest; Hij/zij heeft zelf een carrière pad tot aan ‘ de top’ doorlopen en wil vanuit […]
Joanne Kellerman

Joanne Kellerman

Joanne Kellermann is lid Single Resolution Board (afwikkelingsraad) in Brussel. Hiervoor was zij directeur De Nederlandsche Bank. Daarnaast is Joanne lid van de Raad van Toezicht Van Gogh Museum en van de Universiteit Utrecht.
Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis is bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Jolande heeft de GGZ ‘gewoon anders’ op de kaart gezet, door met verzekeraars en stakeholders een nieuwe spannende weg in te slaan.
Jos Baeten

Jos Baeten

'je kunt heel lang praten over vrouwen op topposities, maar je kunt ze ook gewoon benoemen’. Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop het huidige verzekeringsbedrijf a.s.r. is gebouwd. Vanaf 1999 was hij voorzitter van de directie bij Stad Rotterdam.
Just Spee

Just Spee

Just heeft een gevarieerde carrière die zich uitstrekt over Europa en de Verenigde Staten. Op dit moment is hij voorzitter RvC bij Stage Entertainment, lid RvC bij Brunel, lid RvC bij CTS Eventim en lid van de adviesraad bij Redevco. Van 2015 tot 2017 was Just CEO bij Stage Entertainment.
Karin van Gilst

Karin van Gilst

Karin van Gilst verdiende haar sporen in de wereld van de uitgeverij. Zij werkte bij onder meer Wolters Kluwer, VNU en Sanoma. Ze was directeur bij Weekbladpers Tijdschriften, uitgever van onder meer Vrij Nederland, Opzij en Happinez.
Klaartje Snijders

Klaartje Snijders

Klaartje is een ervaren algemeen directeur en bestuurder met een achtergrond in finance (RA) en ervaring in verandermanagement. Zij is communicatief vaardig, analytisch sterk, en gedreven om het beste uit een organisatie te halen.
Linde Maas

Linde Maas

Linde Maas is een ervaren bestuurder van organisaties in de gezondheidszorg en het sociale domein.
Mariëlle de Macker

Mariëlle de Macker

Mariëlle de Macker directeur HR en lid van de Raad van Bestuur bij HEMA. Mariëlle de Macker heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen Human Resources.
Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp heeft op Nijenrode gestudeerd in het tweede jaar dat er vrouwen toegelaten worden, iets wat je je nu nog nauwelijks voor kunt stellen. Tegelijkertijd zie je dat het voor vrouwen nog altijd niet echt makkelijk is.
Monique Vogelzang

Monique Vogelzang

Monique Vogelzang (19 november 1969) is Inspecteur-generaal van het Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. Daarvoor was zij hoofdinspecteur voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en hoger onderwijs.
Nicole Boevé

Nicole Boevé

Nicole heeft na haar studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam meer dan tien jaar bij Cap Gemini gewerkt op het gebied van consulting en ICT. Zij vervulde diverse management functies en werkte een aantal jaren als zelfstandig consultant en internationaal senior project manager.
Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar werkt sinds 2013 als Head of Broker business, Group Market Management & Distribution van Allianz SE. Deels in München, deels in Nederland en regelmatig in andere landen. Haar team functioneert als Center of Competence voor Allianz Verzekeringsmaatchappijen, die verzekeringen verkopen via makelaars.
Nicoly Vermeulen

Nicoly Vermeulen

Van 1 juni 2012 tot 1 februari 2016 was Nicoly Vermeulen (1966) Voorzitter Raad van Bestuur SVB. Vanaf 2010 was zij al lid van de Raad van Bestuur bij de SVB en verantwoordelijk voor de dienstverlening en het ICT bedrijf.
Renate Litjens

Renate Litjens

Renate Litjens is een enthousiast en gedreven persoon. Zij heeft in gecompliceerde situaties (crises e.d.) door middel van haar vriendelijke en doeltreffende manier van besturen vaak een organisatie zowel in beweging alsook in de juiste richting gekregen. Ze heeft een mensgeoriënteerde instelling, respecteert haar omgeving, luistert goed en handelt snel en doordacht.
Toine van Bijsterveldt

Toine van Bijsterveldt

Toine van Bijsterveldt is al vele jaren werkzaam in het bedrijfsleven en de non-profitsector. Hij beschikt over een brede bestuurlijke en leidinggevende ervaring. Hij is sociaal voelend en maatschappelijk betrokken, maar blijkt ook zakelijk en resultaatgericht te zijn.

Logo Future Female Leaders

Future Female Leaders

Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
+31 20 72 33 642
info@futurefemaleleaders.nl

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?