Jos Baeten

‘je kunt heel lang praten over vrouwen op topposities, maar je kunt ze ook gewoon benoemen’.

Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop het huidige verzekeringsbedrijf a.s.r. is gebouwd. Vanaf 1999 was hij voorzitter van de directie bij Stad Rotterdam. Daarna bekleedde hij verschillende directieposities om uiteindelijk in 2009 benoemd te worden tot voorzitter van de Raad van Bestuur van a.s.r.

Jos Baeten is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Rotterdamse Schouwburg. Verder is hij lid van het algemeen bestuur VNO-NCW en lid van de Raad van Advies van het ROC Midden-Nederland.

Jos Baeten zet zich graag in voor de ontwikkeling van mensen en wil mensen helpen. Dat begon al toen hij er met zijn vader, die verzekeringsagent was, op uit ging om klanten te helpen als die schade hadden. Ook nu nog investeert Jos tijd in vrijwilligerswerk. Zo werkt hij al een aantal jaren mee aan ‘de week van het geld’ waarin hij kinderen van de basisschool een gastles over verzekeren geeft, geeft hij gastcolleges op de universiteit en begeleid hij talenten binnen a.s.r.

Zijn belangrijkste levenslessen: ‘Maak af waar je aan begint, houd oog voor wat andere mensen vinden en blijf knokken.’ En met deze motto’s wil hij zich ook inzetten voor vrouwelijk toptalent in Nederland.

Logo Future Female Leaders

Future Female Leaders

Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
+31 20 72 33 642
info@futurefemaleleaders.nl

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?