Kandidaten

Veel jonge vrouwen dromen van een succesvolle carrière.

Nieuwe cijfers laten zien dat steeds meer vrouwen hun carrière hoger op hun prioriteitenlijstje plaatsen dan voorheen. Vrouwen zijn ambitieus, talentvol en bereid om stappen te zetten. De mogelijkheden zijn er, dus waarom niet gewoon doen?

Nicole Edelenbos vertelt:

“Ik heb in het begin van mijn carrière in behoorlijk masculiene sectoren gewerkt: verzekeringen, vastgoed en voetbal. Ik heb me aanvankelijk niet afgevraagd of het bijzonder was om als vrouw in deze omgevingen carrière te maken. Dat besef is pas later gekomen, toen ik merkte dat veel vrouwen besloten ermee op te houden die wel potentie en ambitie hadden de top te bereiken”.

Tijdens haar carrière merkte Edelenbos dat er naar vrouwen op een andere manier wordt gekeken. Ook vrouwelijke eigenschappen, die op zich waardevol zijn, worden minder gewaardeerd dan mannelijke eigenschappen. En dat terwijl vrouwen zó veel meer in zich hebben dan ze nu kunnen laten zien.

Aanmelden

Ben jij die Future Female Leader met ambitie en potentie om door te groeien naar de top? Wil je jouw kennis en kunde optimaal benutten met behulp van het Future Female Leader Program?

Slechts enkele plekken beschikbaar

Wil jij als jonge vrouw al carrière maken?

Regel het dan! Zorg dat je de spelregels van je organisatie kent. Kies een organisatie die bij je past. Gedraag je als een ‘leider’ die het verdient hogerop te komen. Ga meer netwerken, zorg dat je gezien wordt en wees niet vals bescheiden. Zet je vrouwelijke eigenschappen effectief in. Zorg dat je een goed gevulde gereedschapskist krijgt, waarvan je precies weet wat er in zit, waartoe het dient en wanneer je het gebruikt. Per situatie bepaal je of je een nijptang, hamer of schroevendraaier nodig hebt; of een combinatie van gereedschappen.

Voor wie is het programma bedoeld?

Het programma is ontwikkeld voor vrouwen van 22 tot 35 jaar, die aan het begin staan van hun carrière. De groep bestaat uit minimaal tien deelnemers. De deelnemers zijn door hun werkgever als kandidaat voor het programma voorgedragen of zij treden, na de selectie voor dit programma, in dienst bij FFL en werken voor opdrachtgevers van FFL. De geselecteerde groep Future Female Leaders die de kans krijgt om mee te doen, moet de ambitie en de potentie hebben om de top te bereiken op management-gebied. De selectie voor het FFL Program vindt plaats door FFL en de aan haar verbonden deskundigen op basis van onderstaand competentie profiel.

Competentieprofiel

De selectie voor het FFL Program vindt plaats door FFL en de aan haar verbonden deskundigen op basis van onderstaand competentie profiel, waaraan de kandidaten ‘in potentie’ moeten voldoen:


Drive

Ze is de drijvende kracht. Ze gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Ze ontwikkelt met dit programma ook haar eigen talent. Ze gaat
‘beyond contract’.

Dynamiek

Ze is vitaal en energiek. Ze is actiegericht. Ze pakt doorlopend nieuwe dingen op. Ze gaat onvermoeibaar door. Ze is altijd enthousiast over nieuwe kansen, taken en uitdagingen.

Analytisch vermogen

Ze pakt de zaken systematisch aan. Ze analyseert moeiteloos complexe informatie. Ze dringt door tot de kern. Ze ziet het verband waar anderen het niet zien.

Druk

Ze gaat goed om met kritiek. Ze blijft doorgaan bij tegenslagen. Ze bereikt haar doelen ondanks tegenspel of teleurstellingen. Ze blijft geloven in zichzelf en haar vaardigheden. Ze blijft onder druk de goede dingen doen zonder fouten te maken.

Overtuiging

Ze is in staat om mensen te beïnvloeden onder alle omstandigheden. Ze presenteert haar ideeën zo stellig dat ze worden geaccepteerd. Ze houdt, zonder drammen, vast aan haar voorstellen. Ze doet moeite om anderen te overtuigen. Ze past haar argumenten aan op de gevoeligheid van anderen.

Besluitvaardigheid

Ze hakt knopen door. Ze zorgt voor duidelijkheid. Ze durft impopulaire beslissingen te nemen als de situatie erom vraagt. Ze neemt volledige verantwoordelijkheid voor haar beslissingen.

Presenteren

Ze vertelt haar verhaal zo dat de inhoud goed overkomt. Ze brengt structuur aan in presentaties. Ze geeft heldere voorbeelden, die aansluiten bij de wereld van het publiek. Ze ondersteunt haar verhaal non-verbaal. Ze legt bij presentaties contact met het publiek.

Contact

Ze maakt makkelijk nieuwe contacten en wordt snel geaccepteerd. Ze is in staat om effectief contact te leggen met verschillende soorten mensen. Ze stapt moeiteloos op onbekende mensen af. Ze legt contact op een manier die anderen prettig vinden. Ze toont interesse in anderen.

Zelfreflectie

In staat zijn terug te kijken naar bepaalde gebeurtenissen en eigen gedrag te analyseren om hiervan te leren. Indien nodig in de praktijk ‘nieuw’ gedrag te uit te proberen.

Verbinden

In staat zijn met anderen te verbinden om daarmee tot een beter begrip te komen van wat de ander beweegt en de ander te laten zien wat haar beweegt. In staat zijn zich in de ander te verplaatsen.

Herken jij je in dit profiel?

Logo Future Female Leaders

Contact

+31 (0) 20 72 33 640
info@futurefemaleleaders.nl

Opleidingslocatie:

Werfkade 8
Amsterdam

Postadres:

Daelenbroek 3
1082AA Amsterdam

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?