Skip to main content

Mentoren

Iedere FFL krijgt een mentor (ervaringscoach) toegewezen. Dit is een (voormalig) bestuurder, toezichthouders en/of adviseur, met een uitstekende reputatie die langjarig (ten minste 10 jaar) in eindverantwoordelijke posities in het bedrijfsleven, de (rijks)overheid, zorg en onderwijs, werkzaam is geweest;

  • Hij/zij heeft zelf een carrière pad tot aan ‘ de top’ doorlopen en wil vanuit maatschappelijk oogpunt een bijdrage leveren aan het begeleiden van ambitieus en potentierijk jong vrouwelijk talent;
  • Hij/zij is bereid voor de periode van 2 jaar mentor te zijn van een Future Female Leader;
  • Hij/Zij is bereid om op een integer en betrouwbare manier bereid kennis en ervaringen te delen en adviezen en aanbevelingen te geven; goed kan luisteren en een positief coachende leiderschapsstijl heeft.

De mentor kan een voorbeeldfunctie aannemen en zal vooral tips en adviezen geven. De coach is ook een leerregisseur en faciliteert het leren, maar dan volledig gericht op de persoonsontwikkeling.

“Future Female Leaders weten zich te presenteren en het machtsspel te spelen. Zij leren humor te hanteren, de omgeving adequaat in te schatten, hard te zijn op de inhoud en zacht in de relatie.
Ze kunnen tikken uitdelen én incasseren, winnen en verliezen en bovenal in zichzelf geloven en dat waarmaken.”

– Nicole Edelenbos

Angelique Keijsers

Angelique Keijsers

Angelique studeerde bedrijfseconomie en deed daarna de postdoctorale opleiding tot registeraccountant.
Annemieke Rijke

Annemieke Rijke

‘Als ik je leven al 1% lichter en leuker maak door middel van pragmatische en hands-on mentoring, is mijn dag geslaagd.’ Annemieke deelt haar strategische ervaring vanuit retail o.a. bij Albert Heijn, Ahold Europe, Etos, Ici Paris en Kruidvat graag met toekomstige leiders.
Anoushka Schut-Welkzijn

Anoushka Schut-Welkzijn

In de zorg en politiek heeft zij de meeste ervaring opgedaan. In de politiek onder meer als politiek adviseur van minister Edith Schippers, als kamerlid tot 2017.
Babiche Veenendaal

Babiche Veenendaal

Babiche started her career by writing the first book in Europe about the Internet & Law. This led to setting up her own boutique law firm called @ Law;
Balbina Damen

Balbina Damen

Balbina gelooft in kracht, wijsheid en ontwikkelvermogen van vrouwen op alle niveaus van een organisatie.
Barbara Barend

Barbara Barend

Barbara Barend is sportjournaliste, uitgever en presentatrice. Samen met vader Frits is zij oprichter, eigenaar en directeur van Helden magazine en Helden media. Barbara is sportgek. Zij kon zelf goed tennissen en voetballen, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Haar superpower is haar enthousiasme. En hard rennen. Dat doet ze niet alleen op de tennisbaan of het voetbalveld, maar ook in het dagelijks leven. Barbara gaat altijd maar door en geeft nooit op. Helaas rent ze soms ook zichzelf voorbij.
Dertje Meijer

Dertje Meijer

gde een leadership programme aan IMD business school. Na bij ABN Amro, Fokker en Amsterdam airport Schiphol te hebben gewerkt, was zij van 2001 -2016 werkzaam bij Port of Amsterdam, waarvan de laatste zeven jaar als directeur (CEO).
Dina Boonstra

Dina Boonstra

Dina Boonstra heeft langjarige ervaring in het bedrijfsleven. Financiële dienstverlening, energiesector, media en een uitstapje naar de zorgsector. Momenteel is Dina directeur van de Noordelijke investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, de NOM. Daarnaast is ze voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Hanzehogeschool Groningen.
Hanneke van Deventer

Hanneke van Deventer

Hanneke van Deventer, Business Unit Lead op zeldzame ziekten en board member bij Pfizer bv Nederland. Van oorsprong ben ik bioloog met een PhD binnen de klinische Microbiologie en Antimicrobiële Therapie en sinds 2001 werkzaam bij Pfizer bv.
Hanneke Verburg

Hanneke Verburg

Hanneke staat in haar kracht als zij kan leiding geven aan talenten door een inspirerend voorbeeld te zijn. Door ruimte te geven maar ook ondersteuning te bieden waar nodig. Op de juiste momenten de daadkracht tonen en beslissingen durven nemen.
Hans Hoogeveen

Hans Hoogeveen

Hans studeerde commerciële economie aan de HES in Amsterdam en is 1980 als management trainee gestart bij Randstad Holding. In zijn carrière bij Randstad is Hans ruim 25 jaar werkzaam geweest als directeur, CEO en COO bij diverse werkmaatschappijen in Nederland en United Kingdom.
Hans Michels

Hans Michels

Hans Michels heeft een lange loopbaan als internationale investment banker achter de rug. Sinds 2007 heeft hij zijn ervaring ingezet als interim bestuurder in zorginstellingen in Nederland en de UK en als commissaris bij diverse for-profit organisaties.
Heleen van Benthem

Heleen van Benthem

Heleen is opgegroeid in Sint-Jansklooster – Overijssel. Haar ouders hadden een eigen bedrijf. Aan tafel werden de diverse onderwerpen inzake het bedrijf besproken.
Jacobine Geel

Jacobine Geel

Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. In de afgelopen jaren combineerde zij haar werk als presentator voor de NCRV (o.a. Schepper & Co en Jacobine op Zondag) met diverse bestuurlijke en maatschappelijke functies.
Jacqueline Smit

Jacqueline Smit

Ik ben er voor die momenten dat je denkt” #watnu? Volgens de vakbladen, de boekjes en de headhunters beweeg ik me ‘op het vlak van digitale transformatie en verandermanagement’. Dat klinkt mooi, maar als je mij op de man af zou vragen wat ik nu eigenlijk precies doe, zou ik antwoorden: “ik breng mensen en merken naar het nu”. Dat klinkt misschien een stuk minder hip, maar raakt wel meer mijn kern.
Jael van der Heijden

Jael van der Heijden

Jael studeerde Econometrie aan de VU en later ook Internationaal Development aan de UVA. Verschil maken op maatschappelijke thema’s is wat haar drijft, het liefst samen met de doelgroep.
Joanne Kellerman

Joanne Kellerman

Joanne Kellermann is lid Single Resolution Board (afwikkelingsraad) in Brussel. Hiervoor was zij directeur De Nederlandsche Bank. Daarnaast is Joanne lid van de Raad van Toezicht Van Gogh Museum en van de Universiteit Utrecht.
Joke Boonstra

Joke Boonstra

Joke Boonstra is sinds september 2017 lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Human Resources, Kwaliteit en Patientenzorg, Regionale samenwerking, de thema’s Hersenen&Zintuigen en Diagnostiek&Advies en voor het overleg met de cliëntenraad en de verpleegkundige adviesraad VIP2.
Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis is bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Jolande heeft de GGZ ‘gewoon anders’ op de kaart gezet, door met verzekeraars en stakeholders een nieuwe spannende weg in te slaan.
Karin van Gilst

Karin van Gilst

Karin van Gilst verdiende haar sporen in de wereld van de uitgeverij. Zij werkte bij onder meer Wolters Kluwer, VNU en Sanoma. Ze was directeur bij Weekbladpers Tijdschriften, uitgever van onder meer Vrij Nederland, Opzij en Happinez.
Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp heeft op Nijenrode gestudeerd in het tweede jaar dat er vrouwen toegelaten worden, iets wat je je nu nog nauwelijks voor kunt stellen. Tegelijkertijd zie je dat het voor vrouwen nog altijd niet echt makkelijk is.
Maureen Schlejen

Maureen Schlejen

Met ruim 23 jaar ervaring, waarvan 12 jaar als leidinggevende en 7 jaar als directielid, voel ik mij als een vis in het water in de financiële dienstverlening.
Nicole Boevé

Nicole Boevé

Nicole heeft na haar studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam meer dan tien jaar bij Cap Gemini gewerkt op het gebied van consulting en ICT. Zij vervulde diverse management functies en werkte een aantal jaren als zelfstandig consultant en internationaal senior project manager.
Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar werkt sinds 2013 als Head of Broker business, Group Market Management & Distribution van Allianz SE. Deels in München, deels in Nederland en regelmatig in andere landen. Haar team functioneert als Center of Competence voor Allianz Verzekeringsmaatchappijen, die verzekeringen verkopen via makelaars.
Nicoly Vermeulen

Nicoly Vermeulen

Van 1 juni 2012 tot 1 februari 2016 was Nicoly Vermeulen (1966) Voorzitter Raad van Bestuur SVB. Vanaf 2010 was zij al lid van de Raad van Bestuur bij de SVB en verantwoordelijk voor de dienstverlening en het ICT bedrijf.
Pieter Hendrikse

Pieter Hendrikse

Pieter Hendrikse studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht en startte in 1993 als kandidaat-notaris te Den Haag. In 1996 stapte hij over als bedrijfsjurist naar vermogensbeheerder MN, waar hij in 1997 Hoofd Woningbeleggingen werd. Hij rondde tussen 1997 en 1999 de Postdoctorale studie Master of Real Estate aan de UvA af.
Renate Litjens

Renate Litjens

Renate Litjens is een enthousiast en gedreven persoon. Zij heeft in gecompliceerde situaties (crises e.d.) door middel van haar vriendelijke en doeltreffende manier van besturen vaak een organisatie zowel in beweging alsook in de juiste richting gekregen. Ze heeft een mensgeoriënteerde instelling, respecteert haar omgeving, luistert goed en handelt snel en doordacht.