Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar werkt sinds 2013 als Head of Broker business, Group Market Management & Distribution van Allianz SE. Deels in München, deels in Nederland en regelmatig in andere landen. Haar team functioneert als Center of Competence voor Allianz Verzekeringsmaatchappijen, die verzekeringen verkopen via makelaars. Dat betekent dat het werk varieert van bijvoorbeeld het geven van operationele support aan de sales afdelingen bij het invullen van een waarde propositie voor makelaars, het zorgen dat landen best practices uitwisselen en implementeren en ook het kijken naar strategische distributie vraagstukken met betrekking tot makelaars. Distributie Excellence is sterk afhankelijk van lokale markt gebruiken en van de volwassenheid van de verzekeringsmarkt in het land. Dat maakt het werk heel afwisselend en blijf je elke dag leren. Ieder land heeft wel een “best practice” waar een ander land iets aan heeft. De kunst is om dat te onderkennen en over te kunnen dragen.

Daarnaast vervult Nicolien de functies van managing director van Allianz Risk Transfer NV in Amsterdam en Commissaris bij Unilever Insurances NV.

Na haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam startte Nicolien haar loopbaan bij Royal Nederland in 1988 dat later onderdeel is geworden van Allianz. Ook heeft zij korte tijd gewerkt bij makelaars (Aon en Willis). Bij het schadebedrijf van Allianz heeft zij verschillende functie bekleed, zoals: Directeur Business Unit Makelaars (underwriting en sales) en Directeur Schadebehandeling. In 2010 heeft ze het branchekantoor van Allianz Global Corporate & Specialty, dat zich richt op het large corporate klanten segment, opgezet als Country manager voor Nederland. Sinds 2013 werkt zij in haar huidige rol.
Nicolien heeft altijd diverse nevenfuncties gehad bijvoorbeeld binnen in het Verbond van Verzekeraars en als mentor voor jonge vrouwelijke potentials in verzekeringen zowel binnen Allianz als daarbuiten.

Logo Future Female Leaders

Contact

+31 (0) 20 72 33 640
info@futurefemaleleaders.nl

Bezoekadres

OldSchool Studio 15
Gaasterlandstraat 3-5
Amsterdam

Postadres:

Daelenbroek 3
1082AA Amsterdam

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?