Mentors

Every FFL will be assigned a mentor (experience coach): a current or former director, supervisory officer and/or consultant with an excellent reputation and extensive experience (at least ten years) in positions of responsibility and authority in the business, government, healthcare or education sectors.

  • They will have carved out a career path that took them to the top and are now looking to do their bit for society by giving guidance to ambitious, young and talented female professionals who are brimming with potential.
  • They are prepared to be a mentor of a Future Female Leader for a period of two years.
  • They are prepared to share their knowledge and experience and give advice and recommendations in an ethical and reliable manner, are a good listener and have a positive and coaching-oriented leadership style.

The mentor will set an example, give tips and advice and function as a learning supervisor/facilitator although they will focus entirely on personal development.

"Future Female Leaders know how to present themselves and play the power game. They learn to use humour effectively, to size up their surroundings and to be solid in their subject matter while being sensitive in their interpersonal contact. They can both dish it out and take it, they are graceful in both victory and defeat, and above all, they maintain a strong belief in themselves which they repeatedly live up to."

- Nicole Edelenbos

Anja van Gorsel

Anja van Gorsel

Anja van Gorsel heeft specifieke deskundigheid op het terrein van samenwerkingsrelaties, organisatieverandering, dienstverlening, aansturing complexe maatschappelijke ondernemingen en op het brede terrein van bedrijfsvoering, vastgoed- en HRM beleid.
Anoushka Schut-Welkzijn

Anoushka Schut-Welkzijn

Ik ben sterk in bestuurlijk-strategische rollen waarbij mijn helicopterview, netwerk en onderhandelingsvaardigheden worden aangesproken om op de lange termijn te zorgen voor verbinding en bestuurlijk resultaat.
Babiche Veenendaal

Babiche Veenendaal

Babiche started her career by writing the first book in Europe about the Internet & Law. This led to setting up her own boutique law firm called @ Law;
Balbina Damen

Balbina Damen

Balbina gelooft in kracht, wijsheid en ontwikkelvermogen van vrouwen op alle niveaus van een organisatie.
Barbara Barend

Barbara Barend

Barbara Barend is sportjournaliste, uitgever en presentatrice. Samen met vader Frits is zij oprichter, eigenaar en directeur van Helden magazine en Helden media. Barbara is sportgek. Zij kon zelf goed tennissen en voetballen, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Haar superpower is haar enthousiasme. En hard rennen. Dat doet ze niet alleen op de tennisbaan of het voetbalveld, maar ook in het dagelijks leven. Barbara gaat altijd maar door en geeft nooit op. Helaas rent ze soms ook zichzelf voorbij.
Dina Boonstra

Dina Boonstra

Dina Boonstra is CEO NDC Mediagroep. Daarnaast is zij voorzitter Raad van Toezicht KNCV en lid Raad van Bestuur Questionmark Foundation.
Dorothé Lamers

Dorothé Lamers

Dorothé heeft zich ontwikkeld tot een zakelijke, resultaatgerichte en gedreven manager/bestuurder die zich vooral inzet voor organisaties met een maatschappelijk relevante doelstelling. Aanvankelijk vervulde zij verscheidene functies op het terrein van personeel en organisatie. Haar rol als adviseur en sparringpartner van het management versterkte zij door haar studie Bedrijfskunde die zij voltooide aan de universiteit van Nijmegen.
Frans van Steenis

Frans van Steenis

Frans van Steenis is een energieke bestuurder/toezichthouder. Frans heeft ruim 25 jaar (internationale) ervaring in middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde organisaties, partnerships en de (semi-) publieke sector. Hij is thuis in complexe bestuurlijke en politieke omgevingen; is evenwichtig, met een goede balans tussen onafhankelijkheid en betrokkenheid.
Hanneke van Deventer

Hanneke van Deventer

Hanneke van Deventer, Business Unit Lead op zeldzame ziekten en board member bij Pfizer bv Nederland. Van oorsprong ben ik bioloog met een PhD binnen de klinische Microbiologie en Antimicrobiële Therapie en sinds 2001 werkzaam bij Pfizer bv.
Hanneke Verburg

Hanneke Verburg

Hanneke staat in haar kracht als zij kan leiding geven aan talenten door een inspirerend voorbeeld te zijn. Door ruimte te geven maar ook ondersteuning te bieden waar nodig. Op de juiste momenten de daadkracht tonen en beslissingen durven nemen.
Hans Hoogeveen

Hans Hoogeveen

Hans studeerde commerciële economie aan de HES in Amsterdam en is 1980 als management trainee gestart bij Randstad Holding. In zijn carrière bij Randstad is Hans ruim 25 jaar werkzaam geweest als directeur, CEO en COO bij diverse werkmaatschappijen in Nederland en United Kingdom.
Hans Michels

Hans Michels

Hans Michels heeft een lange loopbaan als internationale investment banker achter de rug. Sinds 2007 heeft hij zijn ervaring ingezet als interim bestuurder in zorginstellingen in Nederland en de UK en als commissaris bij diverse for-profit organisaties.
Heleen van Benthem

Heleen van Benthem

Heleen is opgegroeid in Sint-Jansklooster – Overijssel. Haar ouders hadden een eigen bedrijf. Aan tafel werden de diverse onderwerpen inzake het bedrijf besproken.
Jacobine Geel

Jacobine Geel

Jacobine Geel studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. In de afgelopen jaren combineerde zij haar werk als presentator voor de NCRV (o.a. Schepper & Co en Jacobine op Zondag) met diverse bestuurlijke en maatschappelijke functies.
Jacqueline Smit

Jacqueline Smit

Ik ben er voor die momenten dat je denkt” #watnu? Volgens de vakbladen, de boekjes en de headhunters beweeg ik me ‘op het vlak van digitale transformatie en verandermanagement’. Dat klinkt mooi, maar als je mij op de man af zou vragen wat ik nu eigenlijk precies doe, zou ik antwoorden: “ik breng mensen en merken naar het nu”. Dat klinkt misschien een stuk minder hip, maar raakt wel meer mijn kern.
Jael van der Heijden

Jael van der Heijden

Jael van der Heijden is currently Executive Director and started as Director of programs at Dance4Life in 2013. She holds a MSc in Econometrics and a MSc with honours in International Development. After a short career in the business sector, she now brings 15 years of experience in the development sector, including at Oxfam Netherlands and Aids Fonds.
Joanne Kellerman

Joanne Kellerman

Joanne Kellermann is lid Single Resolution Board (afwikkelingsraad) in Brussel. Hiervoor was zij directeur De Nederlandsche Bank. Daarnaast is Joanne lid van de Raad van Toezicht Van Gogh Museum en van de Universiteit Utrecht.
Joke Boonstra

Joke Boonstra

Joke Boonstra is sinds september 2017 lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Human Resources, Kwaliteit en Patientenzorg, Regionale samenwerking, de thema’s Hersenen&Zintuigen en Diagnostiek&Advies en voor het overleg met de cliëntenraad en de verpleegkundige adviesraad VIP2.
Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis

Jolande Tijhuis is bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Jolande heeft de GGZ ‘gewoon anders’ op de kaart gezet, door met verzekeraars en stakeholders een nieuwe spannende weg in te slaan.
Jos Baeten

Jos Baeten

'je kunt heel lang praten over vrouwen op topposities, maar je kunt ze ook gewoon benoemen’. Jos Baeten studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam Verzekeringen, een van de pijlers waarop het huidige verzekeringsbedrijf a.s.r. is gebouwd. Vanaf 1999 was hij voorzitter van de directie bij Stad Rotterdam.
Karin van Gilst

Karin van Gilst

Karin van Gilst verdiende haar sporen in de wereld van de uitgeverij. Zij werkte bij onder meer Wolters Kluwer, VNU en Sanoma. Ze was directeur bij Weekbladpers Tijdschriften, uitgever van onder meer Vrij Nederland, Opzij en Happinez.
Mariëlle de Macker

Mariëlle de Macker

Mariëlle de Macker directeur HR en lid van de Raad van Bestuur bij HEMA. Mariëlle de Macker heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen Human Resources.
Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp heeft op Nijenrode gestudeerd in het tweede jaar dat er vrouwen toegelaten worden, iets wat je je nu nog nauwelijks voor kunt stellen. Tegelijkertijd zie je dat het voor vrouwen nog altijd niet echt makkelijk is.
Maureen Schlejen

Maureen Schlejen

Met ruim 23 jaar ervaring, waarvan 12 jaar als leidinggevende en 7 jaar als directielid, voel ik mij als een vis in het water in de financiële dienstverlening.
Monique Vogelzang

Monique Vogelzang

Monique Vogelzang (19 november 1969) is Inspecteur-generaal van het Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. Daarvoor was zij hoofdinspecteur voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en hoger onderwijs.
Nicole Boevé

Nicole Boevé

Nicole heeft na haar studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam meer dan tien jaar bij Cap Gemini gewerkt op het gebied van consulting en ICT. Zij vervulde diverse management functies en werkte een aantal jaren als zelfstandig consultant en internationaal senior project manager.
Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar

Nicolien Ketelaar werkt sinds 2013 als Head of Broker business, Group Market Management & Distribution van Allianz SE. Deels in München, deels in Nederland en regelmatig in andere landen. Haar team functioneert als Center of Competence voor Allianz Verzekeringsmaatchappijen, die verzekeringen verkopen via makelaars.
Nicoly Vermeulen

Nicoly Vermeulen

Van 1 juni 2012 tot 1 februari 2016 was Nicoly Vermeulen (1966) Voorzitter Raad van Bestuur SVB. Vanaf 2010 was zij al lid van de Raad van Bestuur bij de SVB en verantwoordelijk voor de dienstverlening en het ICT bedrijf.
Pieter Hendrikse

Pieter Hendrikse

Pieter Hendrikse studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht en startte in 1993 als kandidaat-notaris te Den Haag. In 1996 stapte hij over als bedrijfsjurist naar vermogensbeheerder MN, waar hij in 1997 Hoofd Woningbeleggingen werd. Hij rondde tussen 1997 en 1999 de Postdoctorale studie Master of Real Estate aan de UvA af.
Renate Litjens

Renate Litjens

Renate Litjens is een enthousiast en gedreven persoon. Zij heeft in gecompliceerde situaties (crises e.d.) door middel van haar vriendelijke en doeltreffende manier van besturen vaak een organisatie zowel in beweging alsook in de juiste richting gekregen. Ze heeft een mensgeoriënteerde instelling, respecteert haar omgeving, luistert goed en handelt snel en doordacht.
Toine van Bijsterveldt

Toine van Bijsterveldt

Toine van Bijsterveldt is al vele jaren werkzaam in het bedrijfsleven en de non-profitsector. Hij beschikt over een brede bestuurlijke en leidinggevende ervaring. Hij is sociaal voelend en maatschappelijk betrokken, maar blijkt ook zakelijk en resultaatgericht te zijn.
Logo Future Female Leaders

Future Female Leaders

Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
+31 20 72 33 642
info@futurefemaleleaders.nl

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?