Heleen van Benthem

“Er is enorm veel vrouwelijk talent in Nederland, wat zou het toch fantastisch zijn wanneer we met Future Female Leaders dit talent een duw in de goede richting geven”.

Heleen is opgegroeid in Sint-Jansklooster – Overijssel. Haar ouders hadden een eigen bedrijf. Aan tafel werden de diverse onderwerpen inzake het bedrijf besproken. Achteraf realiseert zij zich hoe haar ouders haar in haar jeugd vrijheid en verantwoordelijkheid hebben meegegeven en hoe dit een leidraad is geweest in haar verdere leven.

Als één van de weinige vrouwen heeft Heleen diverse CEO posities vervuld in de levensmiddelenindustrie. Zij heeft bij verschillende bedrijven kansen gekregen die ze met 2 handen heeft aangegrepen. Heleen heeft ervaring opgedaan bij zowel familiebedrijven (o.a. Mars, Jack Link’s), beursgenoteerde bedrijven (o.a. Sara Lee, Groupe Smithfield en Campofrio Foodgroup), alsmede Private Equity (o.a. United Coffee en Pokon).
Momenteel is zij Algemeen Directeur van Pokon. Ook in deze rol gaat ze weer een uitdaging aan. Als opvolger van de grootaandeelhouder van het bedrijf, begrijpt ze als geen ander dat ze nooit een kopie zal zijn, maar de rol op eigen wijze moet gaan invullen.

Haar visie is dan ook simpel: bedrijven hebben in bepaalde fases verschillende leiders nodig, waarbij elke leider zijn competenties en ervaring ter beschikking stelt van het bedrijf om het bedrijf naar de volgende fase te leiden en om op die manier waarde toe te voegen. Daarnaast is het voor Heleen belangrijk dat in elke rol die ze vervult ook zelf het nodige kan leren.

Heleen wil de rol van mentor graag vervullen omdat ze in haar carrière van diverse mentoren veel heeft geleerd, de tips nog dagelijks toepast en weet hoe belangrijk een klankbord is. Zij zou dolgraag meerdere vrouwen op CEO en directie posities zien.

Logo Future Female Leaders

Future Female Leaders

Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
+31 (0) 20 72 33 640
info@futurefemaleleaders.nl

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?