Skip to main content

Joke Boonstra

Joke Boonstra is sinds september 2017 lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Human Resources, Kwaliteit en Patientenzorg, Regionale samenwerking, de thema’s Hersenen&Zintuigen en Diagnostiek&Advies en voor het overleg met de cliëntenraad en de verpleegkundige adviesraad VIP2.

Van 2013 tot 2017 was Joke Boonstra lid van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, alwaar ze eerst werkzaam was als klinisch chemicus, hoofd van de laboratoria en directeur zorg. Ze volgde haar opleiding tot klinisch chemicus in het LUMC na een studie medische biologie aan de Universiteit van Amsterdam en een promotie in de transplantatie immunologie in het LUMC, en was tot 2010 staflid en plaatsvervangend afdelingshoofd van de afdeling Klinische Chemie in het Erasmus MC. Zij volgde tevens opleidingen aan INSEAD business school in Fontainebleau en IMD business school in Lausanne.

“Ons werk als Erasmus MC’ers is zeer betekenisvol. Op welke afdeling je ook werkt, of wat je functie ook is, iedereen draagt bij aan de missie van dit toonaangevende UMC waarbij we staan voor een gezonde bevolking en excellente zorg voor onze patiënten door onderzoek en onderwijs. En daarbij hebben we geen last van gebrek aan ambitie. We bevinden ons niet alleen in het centrum van een mooie stad, we denken en werken ook vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel over en aan onze rol in de maatschappij, de regio en ver daarbuiten. Ik krijg daar energie van. We hebben een complexe maar mooie taak, en dat maakt mijn dag als bestuurder steeds weer uitdagend en interessant”.