Skip to main content

Mariette Doornekamp

Mariette Doornekamp heeft op Nijenrode gestudeerd in het tweede jaar dat er vrouwen toegelaten worden, iets wat je je nu nog nauwelijks voor kunt stellen. Tegelijkertijd zie je dat het voor vrouwen nog altijd niet echt makkelijk is.

Zij heeft eerst 20 jaar in de financiële wereld gewerkt als bankier en bij NCM (nu Atradius), vaak in een omgeving van “herstructurering”. Oplossingen zoeken voor bedrijven die er slecht voorstonden en tegelijkertijd proberen de verliezen voor de bank/NCM te beperken. Een interessante en leerzame periode waarin zij veel verschillende bedrijven en markten van “binnen” gezien heeft.

Daarna is zij CFO geworden bij Damen Shipyards een industrieel bedrijf in de scheepsbouw en heeft ook nog ruim 2 jaar bij MCB (metaalhandel) in de RvB gezeten. Na een overstap naar Private Equity voor een vermogende privépersoon is ze nu 5 jaar als bestuurder actief bij verschillende bedrijven, waaronder familiebedrijven, maar ook ABP, een van de grootste pensioenfondsen van de wereld.