Over ons

Deze mensen maken het Future Female Leadership Programma mogelijk.

Programma Management:

Nicole Edelenbos – edelenbos@futurefemaleleaders.nl

Contact: 

info@futurefemaleleaders.nl
020-72 33 642

“Shakespeare, leiderschap en speechmaking maken onderdeel uit van executive programma’s. Daarin ervaren deelnemers de kracht van Shakespeares stukken vol tijdloze dilemma’s en beroemde speeches.”

– Drs. Henriëtte Koomans

Nicole Edelenbos

Nicole Edelenbos

Nicole is van nature nieuwsgierig. Ze voelt vaak aan dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie wordt verteld. ‘Daar kan ik niks aan doen, dat had ik als kind al. Lange tijd heb ik niets met die sensitiviteit willen doen. De laatste jaren heb ik het juist verder ontwikkeld, omdat ik merk dat ik dan meer toegevoegde waarde heb.’

Het heeft niets zweverigs want ze kijkt met een behoorlijk klinische blik naar de dynamiek in de top van organisaties. Nicole: ‘Dat klopt, maar ik ben niet alleen maar analytisch. Iedereen in dit vak op dit niveau is analytisch. Daar maak je het verschil niet mee.’

Vertrouwd Adviseur
In bestuurskamers weet ze haar feedback diplomatiek te verpakken. Vaak in vragende vorm. Nicole: ‘Ik geef vertrouwen en bied veiligheid, steek niet onder stoelen of banken wat ik zie en waarmee ik kan helpen, maar probeer dat op een manier te doen die niet bedreigend is. Mijn doel is om mensen beter met elkaar te laten werken. Ik geloof daarin. Een sterk team is de sleutel tot succes.’

Future Femal Leaders Program
Ik ben FFL gestart, omdat ik het belangrijk vind dat er er meer balans komt tussen mannen en vrouwen in leidinggevende posities in organisaties. Daarnaast geloof ik erin dat de vrouwelijke leiderschapsstijl veel vaker beter past bij situaties dan men denkt. Het ijkpunt is nog steeds de masculiene leiderschapsstijl en daardoor bestaat er een masculiene cultuur, waarin niet alle talenten kunnen en willen gedijen. Zonde voor de organisaties, zonde voor de mensen zelf.

Ik heb in mijn carrière in masculiene sectoren gewerkt: verzekeringen, vastgoed en voetbal. Ik heb me aanvankelijk niet afgevraagd of het bijzonder was om als vrouw in deze omgevingen carrière te maken. Dat besef is pas later gekomen, toen ik merkte dat veel vrouwen om diverse redenen zelf geen zin meer hadden in het werken in deze omgevingen.

Toen het thema vrouwen en vrouwelijk leiderschap voor mij op de kaart stond, merkte ik dat er naar vrouwen op een andere manier dan naar mannen wordt gekeken. Ook vrouwelijke eigenschappen, die op zich waardevol zijn, worden minder gewaardeerd dan mannelijke eigenschappen. Het is moeilijk om dat zichtbaar te maken, laat staan te veranderen. Immers, een vis ziet en voelt niet dat hij in het water zwemt.

Ik wil graag zichtbaar maken wat een bepaalde dominante cultuur betekent voor diegenen die niet bij die nominatie horen. Ik wil graag helpen om dat -mits de beslissers dit zelf van belang achten- te veranderen.
Met haar andere onderneming Edelenbos Executive Solutions dat bestaat uit een netwerk van opdrachtgevers, professionals en executive managers geeft ze advies aan bestuurders en/of commissarissen, begeleidt veranderprocessen en selectietrajecten van directie, managers en stafleden.

Naast FFL en Edelenbos Executive Solutions vervult Nicole diverse toezichthoudende functies, momenteel is zij toezichthouder voor de gemeente Enschede bij FC Twente. Verder wordt zij regelmatig gevraagd als gastdocente en dagvoorzitter.

Logo Future Female Leaders

Contact

+31 (0) 20 72 33 640
info@futurefemaleleaders.nl

Opleidingslocatie:

Werfkade 8
Amsterdam

Postadres:

Daelenbroek 3
1082AA Amsterdam

Want to register?

Are you a Future Female Leader with the ambition and potential to get to the very top?